dinsdag 24 april 2012

Leucate (Zuid-Frankrijk)

Gisterenavond zijn we - Christian en ik - aangekomen in Leucate (departement Aude, regio Languedoc-Roussillon).

Deze morgen waren we al vroeg uit de veren om op het plateau van Leucate de vogeltrek te volgen. Er stond enorm veel wind maar dat deerde de gierzwaluwen, boeren- en huiszwaluwen niet om met duizenden over ons hoofd heen de kustlijn richting oost over te vliegen. Af en toe passeerde ook ander "klein grut" met een snelheid dat ze niet te determineren waren!

Na een paar uur waren we genoeg uitgewaaid en daalden we af naar "l'étang de Leucate". We beslisten de oevers zo dicht mogelijk te volgen. Het eerste wat opviel: er zijn daar geen zilvermeeuwen, nee het zijn allemaal geelpootmeeuwen!


Langs de oevers zagen we strandplevieren, drieteenstrandlopers, overlopers, regenwulpen, steltkluten, enz. Over de immense vijver - eerder een zoutwatermeer met een adembenemend zicht op de besneeuwde bergen van de Pyreneeën - zagen we de trek van rode wouw, zwarte wouw en één slangenarend!We passeerden Port Leucate en wat verder langs de Oosteroever in Le Barcarès bezochten we het "Parc des Doses". Daar kreeg ik een hop voor de lens.'s Avonds in het hotel bij een goede fles Fitou - we waren dit stadje gepasseerd langs de noordkant van het meer - noteerden we welke vogels we gezien hadden. We kwamen uit op 50 soorten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten