zondag 21 september 2014

Autoloze zondag in Brussel

Wat doet een mens op een autoloze zondag in Brussel? Wel die trekt naar het centrum! Ik wilde dit wel eens meemaken. Met de metro - die was gratis vandaag - kwam ik al vlug - zo'n 20 minuutjes zonder overstap - in het Brusselse Centraalstation. Ik volgde de stroom mensen richting Grote Markt. Volk, mijne mens, volk. Een dichte mensenmassa drumde van de Koninginnegalerij naar de "Grand Place", terwijl evenveel mensen van de markt terugkwamen. Er was geen doorkomen aan. Toen er nog enkelen "Free Hugs" uitdeelden midden van die nauwe straat stond alles stil.

Dan maar vlug naar het park, gelegen tussen het Parlement en het Koninklijk Paleis. Wellicht was het daar rustiger. Maar niets was minder waar. Een massa volk wandelde van het ene kraampje naar het andere, een nog te ontdekken popgroep speelde een keiharde rock en ondertussen lagen de Brusselaars van allerlei nationaliteiten te zonnen op de graszoden die voor het Paleis waren neergelegd.

Ik wandelde en nam enkele foto's en keerde al vlug terug naar ons rustig appartement aan de rand van de krioelende hoofdstad. Brussel leeft ... zoveel is zeker ...

Kleurrijke Bozar

Centrum Brussel

De Fun├ęs

Fernandel

Hedendaags Manneken Pis

Zonnen voor 't Paleis

Mensen in het Park

Acrobaten


Please click on the image for a larger view!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten