zondag 2 maart 2014

Via Dreischor, Bruinisse en Viane terug naar huis

Deze morgen na een uitgebreid ontbijt afscheid genomen van onze gastvrouw Ria en haar man Hans. In de werkhaven van Zonnemaire even rondgereden, terug een groot aantal middelste zaagbekken gezien samen met ongeveer een 20-tal dodaars. Vandaar op Dreischor gereden.

Ringhuis

Sint-Adriaanskerk

Dit ringdorp bestaat uit een ring van bebouwing rondom een centraal punt, hier de Sint-Adriaanskerk. Het is een van de weinige dorpen waar de gracht rond de kerk nog niet gedempt is. Wij wandelden rond de kerk en zagen o.a. de Opzetterij, een ministerieel vergunninghoudend prepareerbedrijf!

De gracht rond de kerk

We volgden verder zo goed mogelijk de oever van het Grevelingenmeer, passeerden Sirjansland en Bruinisse. We reden de Zuidweg op langs de kust en hielden halt op het einde er van. We keken uit over de slikken en schorren van Viane met grote oestervelden maar ... vonden er weinig vogels.

Oestervelden

Op de middag belandden we terug in de Heerenkeet voor iets kleins, ik nam een salade met gerookte vissoorten. Best lekker hoor. Nu konden we zien hoe uniek de ligging is van dit restaurant zo aan de Oosterschelde. Dat moet hier best druk zijn tijdens de zomermaanden.

Terug in de Heerenkeet

We vervolgden onze weg en speurden naar nieuwe soorten zowel op de Flaauwers Inlaag als op de Weversinlaag. Via de Stolpweg reden we langs de Schelphoek en zo naar de Plompe Toren. Een lepelaar poseerde hier mooi voor onze fotograaf. Via Burghsluis, een buurtschap, bereikten we de Pijlerdam die we dan ook opreden met bestemming Brugge. Aan Neeltje Jans stopten we nog even en zagen er tussen de mosselbanken 10 eiders, 8 man en 2 vrouw. We beschouwden dit als een mooie afsluiter van een super weekend.  

Voornaamste waarnemingen: grote bonte specht, middelste zaagbek, dodaars, watering, lepelaar, edelhert, veldleeuwerik, blauwe kiekendief, zwarte ruiter, kleine zilverreiger, boomkruiper, eider.


Please click on the images for a larger view!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten