maandag 7 januari 2013

50 tinten grijs!

De laatste week van 2012 en de eerste week van 2013 verbleven wij in Bredene onder een grijze hemel. Opklaringen waren zeer uitzonderlijk. Een straaltje zon zien was niet weggelegd voor ons. Genoeg dus om als natuurfotograaf ontmoedigd te zitten dromen van zuiderse landen en hun gevleugelde bewoners.

Ik ging wel eens buiten: eens naar de Uitkerkse polders voor de velduilen, eens op het strand in Bredene of Oostende, eens naar Nederland, meer bepaald naar Retranchement (voor de ruigpootbuizerds) en naar Cadzand (voor de witbuikrotganzen en de paarse strandlopers die ik dan toch nog niet zag!).

Ik probeerde steeds maar onder die bewolkte, grijze hemel af en toe een foto te nemen, weliswaar met hoge ISO-waarden en dus met veel ruis voor gevolg. Het magere resultaat van 14 dagen Belgische kust zie je hieronder. Frank - ik bedoel de weerman en niet de voorzitter - laat het nu maar koud worden en laat vooral de zon schijnen. Licht hebben we nodig, of we nu fotograaf zijn of niet!Geen opmerkingen:

Een reactie posten