maandag 13 februari 2012

Een tweedaagse in Le Boulonnais

Op 11 en 12 februari waren we (23 vogelaars en ik) met de vogelwerkgroep Mergus op bezoek in Le Boulonnais. We verbleven in een gite dicht bij Cap Gris Nez. Op de eerste dag begonnen we daar met wat seawatching. We zagen er 3 boomleeuwerikken, 1 roodkeelduiker en 7 rotganzen. Via de Mont des Loups waar we 45 patrijzen zagen (wordt er nog gejaagd in Frankrijk?) gingen we naar de krijtrotsen van Wimereux. Daar hadden we 1 grote zilveriger op trek, 11 grote zaagbekken, 16 noordse stormvogels (zie foto), 7 zwartkopmeeuwen en 1 oeverpeiper. Op het strand van Le Portel vonden we 79 zwartkopmeeuwen, 1 dwergmeeuw en 6 grote zaagbekken.



In de namiddag reden we naar de haven van Boulogne waar we o.a. meer dan 2000 aalscholvers zagen. Op de Motte du Bourg zagen we 3 blauwe kiekendieven, 25 houtsnippen en 1 sperwer. Maar alle veel te ver om deftige foto's te kunnen nemen.

Op de tweede dag reden we naar de Platier d'Oye. We zagen wel 10 boomleeuwerikken en 2 strandleeuwerikken. Ik nam een foto van een klein vogeltje. Achteraf (thuis) kon ik - na ruggespraak met Johan - vaststellen dat ik een waterpieper gefotografeerd had.



Later werden we overvallen door een serieuze sneeuwvlaag. Daardoor viel er rond Fort Grand Philippe niet veel te zien. Wel zagen we tijdens onze wandeling op het staketsel een dode bruinvis. Beter werd het in de namiddag toen we de haven van Duinkerke aandeden. Grote en kleine burgemeester lieten zich uitstekend bekijken en we zagen ook grote zaagbekken, een kuifduiker, geoorde fuut en sneeuwgorzen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten